Biologisch- dynamische bakkerij

door Sofie

 

Volkstraat 17
2000 Antwerpen
Tel: 03/216.00.42
open van maandag tot zaterdag van 8u – 18u en op zondag van 9u – 17u.

 

 

Op zo’n druilerige herfstdag als vandaag, is een bezoekje aan de Biologisch-dynamische bakkerij de beste remedie tegen een druilerig humeur.  Alles wat ze hier serveren is vegetarisch en biologisch (waarschijnlijk een bewuste keuze met de Steinerschool op een steenworp van de bakkerij), maar het belangrijkste is dat het eten hier superlekker is!

Het voorste deel van het pand bestaat uit een winkeltje waar je brood en bioproducten kan kopen, het achterste deel is ingericht als een eetruimte (qua indeling een beetje te vergelijken met Le Pain Quotidien). Als je graag veel licht wil tijdens het eten, raad ik je de Biologisch-dynamische bakkerij op de Mechelsesteenweg (nr 72) aan. Het verschil tussen beide is dat je op die van de Mechelsesteenweg een buitenterras/tuin hebt en dat er in het pand veel licht naar binnen schijnt doordat de achterkant bijna helemaal uit ramen bestaat. De perfecte zomerplek, maar ik verkies toch die van de Volkstraat omdat ik die gezelliger vind.

Kies bij je bezoek uit een van de taartjes die in de etalage staan te pronken, of ga bij grote honger voor de versgemaakte vegetarische burger. Het (meeneem)broodje met geitenkaas en wortel is trouwens een uitstekende variant op het klassieke smoske met kaas en hesp. Een tip: het koekje bij de koffie hou je beter om naar te kijken. Het is erg droog en je krijgt er verschrikkelijke dorst van.


 

About these ads