Als je trein vertraging heeft

door Sofie

Vandaag waren alle treinen (4) die ik moest nemen, op tijd. Dat is de eerste keer dit schooljaar (beginnende vanaf oktober 2011) en erg welkom bij dit weer. Blijkbaar doen de Belgische treinen het momenteel heel wat beter dan de Nederlandse: zie column.

Als je nu toch een grote treinvertraging zou hebben en je staat per toeval in Antwerpen – Centraal, dan raad ik je aan om even langs Zwart te passeren. Ik was er toen de eerste sneeuw viel en bedacht me dat deze post een dringende update nodig had.

Ik was namelijk vergeten te vertellen over het uitzicht vanaf het grote raam aan de voorkant. Als het sneeuwt, kan je vanachter glas (veilig en warm) sneeuwbalgevechten volgen, mensen betrappen die uit de Permeke bibliotheek komen en hun pas geleende boeken als sneeuwscherm gebruiken, uitschuivers aanschouwen … mét warme en goeie koffie in de hand. Wie zeurt er dan over treinvertragingen?

About these ads