You’d be so nice to come home to* – februari Anna Emilia

door Sofie

*You’d be so nice to come to
You’d be afwul nice by the fire

(Cole Porter in de versie van Frank Sinatra)

In deze blogreeks stel ik op elke tweede vrijdag van de maand mijn favoriete (grafische) kunstenaars op het internet voor. Het zijn voornamelijk jonge creatievelingen wiens blog, webshop of site ik al een tijdje volg.

De eerste aan beurt is Anna Emilia uit Finland.

Klik op de afbeeldingen om meer te weten te komen over de prints.

“Morning frost meadow” – Anna Emilia

Anna Emilia (28) is een kunstenares uit Finland die de weersomstandigheden in haar land als grootste inspiratiebron gebruikt: “The weather gives the color to my paintings”.

Ze heeft hier een webshop en op haar blog toont ze poëtische updates over haar dagelijkse leven in de extreme weersomstandigheden in het Hoge Noorden.

Ik kijk erg uit naar de zomer, maar zij weet mij toch warm te maken voor de koude winter. Al zullen die sauna’s, ijsbaden en houten pannenkoekenhuisjes daar ook wel voor iets tussenzitten.

“Stollinn” – Anna Emilia

Om je een idee te geven, een aantal fragmenten uit haar blog:

24 november 2011 “Tiny raindrops trickle down like a black and white movie on the balcony windows. Warm cups of tea, black pen and white pages of sketchbook are a good companion to listen to that orchestra of weather.”

8 december 2011 “Yesterday, in sauna with a friend. Swimming in a lake, like filled with icicles. So cold. Feeling so good.”

12 december 2011 “Snowstorm during the weekend, long walks and red cheeks.

4 februari 2012: “The cold air makes people look so cozy. So soft inside all the clothes. A neighbor gentleman looked like a snowman wrapped in all his woolen things when he jumped on his bike and cycled down the hill. A neighbor girl did not see me and I did not see her from behind all the carpets, blankets and pillows and her own scarf and hat in the stairs. It became a long laughter to pass each others.”

Extra: Koffiekletsen met Anna Emilia

“Sipping The Sea of Green Tea” (2009) – Anna Emilia

Koffiekletsen: Dag Anna Emilia, wat drink jij het liefst: koffie of thee?
Anna Emilia:
  Ik drink het liefst van al groene thee. Als ik thuis koffie zet, maak ik hem erg sterk en voeg er kardemom, kaneel, vanille en een beetje sojamelk aan toe. Ik hou van een dun melkschuimlaagje.

Koffiekletsen: Drink je ook koffie buitenshuis?
Anna Emilia:
Absoluut, ik woon in Tampere (een stad in het zuidwesten van Finland) en in een koffiehuis bestel ik een espresso of een soy latte bij een goed boek. Ik drink het liefst koffie terwijl ik aan het wandelen ben: hoe kouder het weer, hoe beter de koffie!

“Apple Blossom Meadow” – Anna Emilia

“Liida and Moshka” – Anna Emilia

About these ads