You’d be so nice to come home to* – maart Sandra Juto

door Sofie

*You’d be so nice to come to
You’d be afwul nice by the fire

(Luister: Cole Porter in de versie van Frank Sinatra)

In deze blogreeks stel ik op elke tweede vrijdag van de maand mijn favoriete (grafische) kunstenaars op het internet voor. Het zijn voornamelijk jonge creatievelingen wiens blog, webshop of site ik al een tijdje volg. De eerste in de reeks was Anna Emilia en kan je hier vinden.

De tweede aan beurt is de Zweedse Sandra Juto uit Berlijn.

Klik op de afbeeldingen om meer te weten te komen over de prints.

“Bookgirl” – Sandra Juto

Sandra Juto (33) is een freelance illustratrice en grafische kunstenares. Ze werd geboren in Zweden, maar verhuisde een aantal jaar geleden naar Berlijn. Ik volg haar blog al een tijdje en hou erg veel van haar foto’s.

In ‘blogland’ is ze het meest bekend om haar ‘Wrist Worms‘ – prachtige handschoenen zonder vingers. (al haar koopwaar kan je overigens hier vinden.)

“Wrist worms” – Sandra Juto

Sandra Juto is een van de meest vooruitstrevende bloggers die ik ken. Een jaar geleden veroorzaakte ze bijvoorbeeld een hevige discussie toen ze in haar online shop de mogelijkheid bood om – als je van haar blog houdt – haar op een cappuccino of filmrolletje te trakteren. Dat kan je trouwens hier nog steeds doen.

Ik zie steeds vaker een ‘supportbox’ opduiken op blogs en softwarewebsites en ik denk dat dit hoe langer hoe meer zal gebruikt worden op het internet. Niet alles hoeft immers gratis te zijn, mensen willen heus wel betalen voor kwaliteit. In elk geval, door alle commotie, heeft ze het betaalknopje op haar blog verkleind en deels vervangen door reclame – ze zocht immers een manier om te kunnen leven van haar blog. Een moeilijke kwestie, wat denken jullie hierover?

“Trianglelady” – Sandra Juto

Ik volg Sandra Juto ook op Instagram, ze is met 12.568 volgers een van de populairste Instagrammers die ik ken en ze post elke dag mintens 7 foto’s. Met haar Iphone trekt ze prachtige foto’s van Berlijn en de koffies die ze drinkt. Terzijde: als ik zie dat het bij haar sneeuwt, weet ik dat het over een paar dagen ook in Antwerpen zal sneeuwen. Dat is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar het klopt wel elke keer.

Ze heeft overigens een prachtig appartement gevonden in Berlijn dat ze samen met haar man renoveert. Je kan het hier zien.

Extra: koffiekletsen met Sandra Juto

“Moka” – Sandra Juto

Koffiekletsen: Dag Sandra Juto, welke koffie drink jij het liefst?
Sandra Juto: Mijn favoriete koffie is een flat white.

Koffiekletsen: Heb je een bijzonder koffieritueel?
Sandra Juto: Ja, ik drink altijd koffie buitenshuis. Ik hou ervan om urenlang door de stad te dwalen en dan ergens te stoppen voor een koffie. Mijn favoriete koffiebar in Berlijn is Bonanza Coffee Heroes.

“Rain” – Sandra Juto

“Adolf” – Sandra Juto

“Neckworm” – Sandra Juto

About these ads